ER-MIS - WinTerm

ER-MIS VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI RENDSZER

termelésirányítás, termeléstervezés kis- és középvállalkozásoknak

 

Ermis bemutatkozás


Cégünk bemutatása röviden:

 

Társaságunk több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező szoftverfejlesztő cégként, ügyfeleink általános és egyedi igénye alapján elsősorban kis- és középvállalkozások részére nyújt megbízható és hatékony megoldásokat saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerével.

Az ER-MIS (vállalati erőforrás tervező és vezetői információs rendszerünk) fejlesztésének fókuszában a jövőbe tekintő informatikai és ipari megoldások állnak. Elsősorban kis- és közepes vállalkozások számára kialakított, az Ipar 4.0 irányelveinek is megfelelő termelés-irányítási és gyártás-kontrolling szoftverünk fejlesztése és működtetése cégünk fő profilja, de teljes körű informatikai megoldásokat nyújtunk a vállalati ügyvitel teljes területére. A gyártásra koncentrál így a termelés oldaláról közelíti meg a cégben felmerülő kérdéseket. A termelésből objektív módon gyűjtött adatok elemzésén és feldolgozásán alapuló termelés-irányítási és döntéstámogatási rendszerünk biztosítja a vezetői információs igényeket, illetve információt a költség hatékony megoldások megvalósításában. Komplex rendszer révén moduljainkat egy rendszerbe integráltuk, ezáltal a gyártási területen túl a beszerzési, logisztikai valamint a pénzügyi, számviteli terület közötti adatkommunikáció is megoldott a mindenkori hazai törvényi megfelelőség mellett, így teljes mértékben kiszolgálja az ügyvitelt, a vállalati vezetőséget és a dolgozókat is. Cégünk folyamatos terméktámogatást biztosít terméktámogatási szerződésen keresztül. Szoftverünkre kiadjuk a hazai jogszabályokra vonatkozó megfelelőségi nyilatkozatot.

 

Ermis bemutatkozás

 

Kiknek és miért készítettük:
 

Az ER-MIS vállalatirányítási rendszert elsődlegesen a gépipar, lemez és egyéb megmunkálással foglalkozó cégek számára fejlesztettük. Azon egyedi, kis és középsorozat gyártással foglalkozó vállalatok számára ajánljuk, akik,

 • nem engedhetik meg az SAP, vagy más nagy ERP szoftvert
 • nem rendelkeznek egy egységes rendszerrel (külön programban vagy akár Excelben történik a számlázás, készletkezelés, a technológia és a hozzá kapcsolódó dokumentációk nyilvántartása, nincs vagy csak szórványos a munka lejelentés, stb.)
 • vagy már van valamilyen rendszer (legyen az SAP vagy bármely más ismertebb név), ami vezérli vállalatunk működését (számlázás, könyvelés, készletkezelés), azonban nem, vagy csak részben fedi le a cég egyedi igényeit és azokat a specialitásokat, amik felmerülnek a gyártás során, mint például:
  • egyedi gyártási felületek kialakítása, cég specifikus adatok rögzítése, alapanyagfogyás, dolgozói lejelentés stb. valós idejű visszacsatolása, egyedi formanyomtatványok készítése, tervezett és tényleges technológiai idők / költségek kimutatása. Termelés percre kész nyomkövetése, ebből származó újraütemezése.

 

Ermis bemutatkozás

 

Főbb funkciók:
 

A rendszer teljes körűen lefedi a cégnél felmerülő napi feladatokat, kezdve az ajánlatkéréstől a gyártáson és készletkezelésen át egészen a könyvelésig. Moduláris felépítése miatt azonban képes különböző pontokon kapcsolódni más rendszerekhez, onnan adatokat importálni és exportálni azok felé.
A teljesség igénye nélkül (bővebben lásd dok.) a rendszer főbb funkciói:

 • Ügyviteli rendszer és pénzügyi modul
  • Be és kimenő ajánlatok, rendelések, szállítólevelek, számlák, hozzá tartozó analitikák kimutatása, kapacitás elemzéssel.
   • Vevői rendelés nyilvántartás ahol tételenként felvihető a gyártásba adandó termék, vagy gyártmány,  melyet a konstrukciós jegyzék alapján a rendszer egy kötegben képes indítani. Meghatározhatja a gyártás indító a felelősök nevét, amely a feladatkezelőben bejegyezve figyelmezteti az adott személyeket és azoknak az vissza kell igazolni. A technológia meglétének ill. ellenőrzésének igazolása után  tudja a termeléstervező a gyártást indítani. E mellett szállítólevelek, proforma- kimenő- és beérkező számlák és más bizonylatok kezelése. A számlázás kapcsolatban áll a készletkezelővel illetve a szállítóval, így annak elkészültével kivételezi a készletről, számlázáskor pedig visszaigazolja a rendelést.
 • Könyvelés
  • Kettős könyvelés, házi pénztár, tárgyi eszköz (külső könyvelési rendszerekhez való csatolási lehetőséggel)
 • Készletkezelés
  • Készlet, és forgalmi adatok vezetése, min-max kezelés, foglalások és úton lévő adatok figyelésével. Leltárazás. Könyvelési adatok csoportos feladása (akár külső rendszerbe is).
  • Anyaggazdálkodás. szükséglet képzés, gyártásba adás, kivét jegyek kiadása, készlet kezelés leltárazás.
   • Az anyaggazdálkodás ellenőrzi a fedezhető(raktáron levő) tételeket, majd megadja a gyártási igényt. A gyártási igény alapján a termék indításra kerülhet a megadott gyártóhelyen, adott munkaszámon, figyelembe véve az összevonhatóságot az azonos tételekkel. Megadja a gyártási határidőt amely a ‘operatív program’ alapja. Elkészül az indítási lap, illetve a munkalap.
 • Termelés / Gyártási modul
  • Technológiai és konstrukciós adatok, szükségletek képzése, gyártás előkészítés, dolgozói munkalap lejelentés, anyagutalványozás, kapacitáselemzés és tervezés, beépülési jegyzékek.
   • Technológiai és műveleti utasítások ill. költségek valamint csatolmányok kezelése ( NC programok rajzok , gépek stb.). Technológiai utasítás, várható techn. költség, műveletenként utasítás, szerszámterv mérőlap, NC program és gyártási alapanyag igény határozható meg, amelyből a rendszer indítja az anyagutalványokat.
  • Munkalap kiadás, munkalap lejelentés gyártási program rajzszámonként, termelés követés/ leadott munkalapok. Kalkuláció (elő és utó) - Költség és terhelés elemzés, technológiai adatok és lejelentések alapján.
  • Szerszám és mérőeszköz nyilvántartás.
   • A rendszerhez kapcsolódik egy szerszám és egyéb eszköz nyilvántartó rendszer ahol a gyártás indító valamint a technológus ellenőrizheti a raktáron és a dolgozóknál levő eszközöket. Csatolni lehet készülék és szerszám rajzokat, dokumentációkat és beszerzési információkat. Az esetleges eszköz meghibásodás nyomon követhető. Hasonlóan a munkalaphoz vonalkód olvasó is  használható. Az eseményekre pedig vezérlőlap tehető ki. A kiadás jelszóvédett.
 • Elő és utókalkuláció tervezése kimutatása, ráfordítások elemzése
  • Termelés tervezés. Gyártásba adott termékek várható munkahely terhelése Operatív program. A kiadott munkalapok valamint a határidők alapján felrajzolható egy vonalas ütemterv különböző prioritási szabályok valamint a gépek terhelhetőségi adatainak  figyelembevételével. Termékenkénti és munkahelyenkénti lista kérhető le amely segíti a művezetés munkáját. Ha az egyedi gyártás következtében változnak a sorrendek vagy másképp alakul a lejelentés , új terv kérhető le. A program segíteni és nem helyettesíteni kívánja művezetés munkáját.
 • Törzsadat kezelés
  • Alap adatok: Cikktörzs, egyedi ár- és kedvezmény, áfa, deviza, fizetési módok, ügyféladatok, mértékegységek, átváltások, stb.
  • Gyártás adatok: Géppark, költséghely, munkaszám, gyártóhely, technológia (Műveleti utasítás, Szerszámterv, Mérőlap)
  • Kiegészítő adatok: Kódképzés, megjegyzések, fordítások, ügynökök, Webshop
  • Rendszer: felhasználók, jogosultságok, adatok kontírozása, dolgozók, Nyomtatók, Műveletek, Feladatkezelő/ feladat ütemező. Exportálás, Importálás, Vonalkód nyomtatás, stb.
 • Lekérdezések.
  • A bevitt adatokból különböző listákat nyomtatása. Lehetőség van a kiválasztott listákat különböző szűrési feltételek (időszak, ügyfél cikk és sok más tulajdonság) alapján szűrni, statisztikákat és kimutatásokat készíteni. Listákat mátrix és hagyományos nyomtatóra is nyomtatni. Lehetőség van Excel, PDF, JPG és szöveges formátumba való exportálásra is.

A rendszer naplózza az eseményeket, felhasználónként visszakövethető a belépések ill. módosítások ideje. Korlátlan számú, csoporthoz kötött jogosultság kezelés van, melyhez menük illetve funkciók köthetők, megakadályozva, hogy illetéktelen felhasználó információhoz jusson.

Célunk egy a KKV szektor számár egy jól használható rendszer kialakítása, amely a normál feladatok mellet lefedi és kiszolgálja a vállalat speciális igényeit is, kezdve a vevői rendelésektől, a gyártáson, készletkezelésen és számlázáson át egészen a könyvelésig.

Folyamatos fejlődés

Ermis bemutatkozás

Egy folyamatosan fejlődő program előnyei

 - Cégére szabott programot kap, amely megoldást nyújt problémáira
 - Nem kerül külön költségbe az Önök ötleteinek implementálása
 - Olcsóbban jut hozzá egy komplex, mindent átfogó rendszerhez
 - A moduláris felépítésnek köszönhetően Minimalizálni tudja a szoftverköltségeket, hogy ne kelljen olyanért fizetnie, amit nem is használ
 - Mások által kért funkciókat is megkap, amelyekre nem is gondolt

ERMIS Dokumentumok


ERMIS letölthető dokumentumok

Az itt metalálhatő és letölthető dokumentumok az ERMIS rendszer moduljait mutatják be röviden. Elsődlegesen a gyártóipari vállalatoknál használt funkciók és adatok alapján kialakítva.

WinTerm bemutatójának letöltése

 

Termelésirányítási rendszer referenciák

Ermis bemutatkozás

 

Referenciáink a teljesség igénye nélkül:
 

Rekard logo
REKARD Hajtómű és Gépgyártó Kft
Logo Strigon
Esztergomi Szerszámgépgyár Kft
Logo Agrikon
Agrikon Alfa Kft
Logo Eft
EFT és Társai Kft
Logo Nemak
NEMAK Kft
Logo GFP
GFP Hungária Kft
Logo Weldmont
Weldmont Metalltechnik Kft
Logo Lemmaco
LEMMACO Kft
Logo Vorpa
Vorpa Kft
Logo Printerka
PRINTERKA Kft
Logo TariProd
Tari - Prod Kft
Logo Scharpex
Scharpex Kft
Logo 3s
3S Kft
Logo TrBeton
Transport - Beton Kft
Logo György Füzék
György - Füzék Kft
Logo TrAcél
Transport – Acél
Logo RS
RS Bt
Logo SPH
SPH Plusz Kft.

ER-MIS bemutató videó


ERMIS rövid bemutató videója gyártóipari vállalatoknak

Ez a rövid bemutató videó az ERMIS rendszer moduljait mutatja be röviden. Elsődlegesen a gyártóipari cégeknél használt funkciók (rendelések, számlázás, készletkezelés, listázás, stb.) és adatok (termékek, alapanyagok, konstrukció, bizonylatok, stb.) alapján kialakítva.